Sunday, November 8, 2015

Homestay Hasni

assalamualaikum and good evening people. so how you're all doin?

it's have a been a long time that i didn't update anything here. but then, HEY! I'M IN MY SEMESTER BREAK! ( sebulan je pun hehehe ) berbulan beb I tak balik rumah. homesick teghok huwaaaaaaa tak tahan dah homesick dia. glad to be home! okay done with nonsense. so now, back to main topic hahaahaha

presenting to you ...........

HOMESTAY HASNI

No 121, Persiaran Putera 9, Bandar Baru Putra, 31400, Ipoh, Perak.

so basically, this is my parent's side income. Rumah teres 1 tingkat, ada tiga bilik yang selesa, ada empat katil yang disediakan ( 2 katil kahwin, 2 katil belum kahwin ) 

so, homestay ni berdekatan dengan 

- Kolej Kejururawatan Sultan Azlan Shah
- Pekan Tanjong Rambutan
- Bandaraya Ipoh 
- Taman Tema Tambun ( Lost World of Tambun )
- dekat Ipoh la to be exact

so katakanlah korang dari negeri luar selain perak dan tak ada tempat nak tinggal, this house might be suitable for you. hehehehe. not trying to exaggerate, but this house is comfortable and sesuai for everyone. serious talk! tak kiralah you're with your family or with your friends or even you're alone, you gonna be happy gila to stay here (okay ni macam dah exaggerate je lol)

katakanlah

- awak ada plan nak pergi kenduri kahwin dekat sekitar ipoh atau
- awak yang nak kahwin ehem ehem
- awak nak pergi Lost World of Tambun yang best giler kateko atau
- awak nak hadiri majlis or konvokesyen dekat Kolej Kejururawatan Sultan Azlan Shah
- atau awak mungkin akan ke negeri Perak Darul Ridzuan yang serba indah ni...
- atau awak sesaja nak duduk dekat homestay ni tanpa buat apa apa hahahahahahaha

awak mungkin perlu simpan this number (019-5906224) who knows, in case? hehehe

jadi, as you can see dekat bawah ni, there are some pictures of the house, so let the pictures do the talk!


bilik utama

bilik kedua

bilik ketiga

sofa + coffee table + tv but then the picture of the television was missing in action ......

rak tuala

Jadi, antara kemudahan yang telah kami sediakan untuk awak awak sekalian hehehe

1. TV 25 inci
2. Set Sofa "L Shape"
3. Parking Berbumbung / Teduh
4. Cerek Air Elektrik
5. Satu Set Meja Makan
6. 2 Helai Tuala
7. Sejadah
8. Kipas Angin Setiap Bilik
9. Rak tuala / sejadah

Jadi? berminat? cepat save this number cepat cepat cepat

019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224
019-5906224

do whatsapp atau sms atau call je okay? kami akan cuba balas mesej anda secepat yang mungkin. jadi tambah tolak darab bahagi, tak mahal tak murah RM150/malam. kalau stay dekat homestay ni lebih dari tiga malam, ada diskaun harga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BERMINAT TAK? MURAH KAN GAIS!!!!!!!! ya Allah, mana nak dapat harga macam ni!!!! cepat cepat sebelum tarikh anda diambil orang hahahahahahaha 

oh ya sebelum terlupa, tempahan perlulah dilakukan terlebih dahulu okay! bagi mengelakkan sebarang perkara yang tak best kan hohoh, jadi customer customer ku hehehehe rasa macam tauke kayu balak nak jual perabut hahaha

- TELEFON DULU...
- Confirmkan tarikh dan kadar sewa. 
- Depositkan wang ke dalam akaun bank Pn. Hasni sebanyak RM100  untuk homestay.
- SMS atau Whatsapp gambar resit jika sudah "bank in" deposit simpan resit tersebut, untuk sebarang rujukan. 
- So, Homestay telah ditempah dengan rasminya!! Senang kan?! kan kan kan 

p/s: Wang deposit tidak akan dikembalikan sekiranya berlaku pembatalan tempahan.

jadi, kalau ada apa-apa nak tanya pasal Homestay Hasni, sila silalah emailkan keraguan atau pertanyaan-pertanyaan anda ke hasnishukri72@gmail.com atau tinggalkan komen anda di entry ini atau dekat blog rasmi Homestay Hasni atau call je nombor ni okay (019-5906224).

do visit Ipoh! and call us! we're happy to hear something from you guys!

so, I think that's all. do visit Homestay Hasni  or http://homestayhasni.blogspot.my/ visit ok!!!!! jangan lupa! huhuhhuhuh okay dah dah

thank you for reading 
ilal liqa'
assalamualaikum!