Saturday, June 28, 2014

Ramadan


hai
post kedua untuk harini

saja nak cakap

Selamat Berpuasa
Semoga Puasa Cukup
Jangan Ponteng Puasa
Jangan minum masa puasa
Jangan makan
Jangan korek hidung
Jangan mandi lama sangat
Jangan tinggal solat
Jangan lupa tambah yang sunat
Jangan lupa baca Al-Quran
Dah azan baru makan
Jangan gelojoh bila makan
Jangan sampai tersedak
Jangan skip terawih
Jangan lupa niat puasa
Jaga keishatan
nanti demam payah nak puasa
Jangan lupa sahur sunat weh
Jangan lupa trial dah dekat
and Jangan lupa esok puasa

Selamat berpuasa umi abah
anakmu ini merindui kalian
Doakan diriku
Supaya jangan malas sangat
Supaya dapat score exam macam Mid Year ni


umi cakap "teruskan perjuangan"

IKRAR

harini teruk sangat

bangun lambat
jadinya mandi pun lambat
baju tak gosok and
gosok baju 6.25
sarapan tak sempat
jadinya lapar
naik sekolah terkejar kejar
solat subuh express
parents tak datang
ikrar tak sempat baca
mengangis sorang sorang depan lab bio
lunch McD je
outing sekejap je
botol air hilang tak jumpa
keluar outing but
purse tinggal dekat dorm
tak jadi outing dengan teh
tak jadi outing dengan umie
tak dapat balik

tapi aku bersyukur sebab
harini aku hidup lagi
and
result mid year was great

harini punya gambar tambah sedikit side effect dan aku putih ok bye

Thursday, June 12, 2014

Wordless

SUMMER ♥♥♥

Tahu // Fynn Jamal



dan kau tanya dalam diam
dengan mata kau biar pejam
bagaimana mampu wujud sunyi
di riuh engkau berdiri

satu persatu hilang ertinya
berdikit dikit menyesak dada
mahu kau lari dan bersembunyi
tapi mana engkau harus pergi

haus tak terpuas lautan
lapar tak terkenyangkan
kau tahu namun tak kau aku kan

kau selongkar bumi langit petala
sedang jawabnya lama engkau ada
maka perlu apa engkau bongkar gali
kalau cuma diletak tepi

sayu tak terjelas fikiran
rebah tak tersambutkan
kau tahu namun tak kau aku kan

apa kau cari
yang sebetul betulnya
lama mana begini
bertelanjang jiwanya

apa kau nanti
yang sesungguh sunguhnya
malam siang berganti
jawabnya tetap sama

sayu tak terjelas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
kau sayu
kau rindu
sama tuhan

Tuesday, June 10, 2014

Cawautaya

ADD ME https://www.facebook.com/Ewwmuggles | via Tumblr

Cawautaya macam hampeh
Cawautaya membazir
Cawautaya bosan
Cawautaya hambar
Cawautaya tak function
Cawautaya pun tak siap homework
Cawautaya tak pergi mana mana
Cawautaya balik kampung ......... lagi
Cawautaya menyakitkan
Cawautaya best la jugak
Cawautaya tak pergi tuisyen
Cawautaya banyak bazir masa
Cawautaya jarang stayup
Cawautaya yang banyak rahsia *angkat kening*
Cawautaya maintained
Cawautaya makan banyak or melantak
Cawautaya tak  macam diharapkan
Cawautaya dekat rumah
Cawautaya dah nak habis
Cawautaya dah dekat puasa
Cawautaya ni dah Syaaban
Cawautaya dan selepasnya trial
Cawautaya dah tak de idea

and know what

Cawautaya
Cawautaya
Cawautaya
Cawautaya
Cawautaya

IS GOING TO OVER SOON

mungkin nak tekan kalau bosan kau sebab aku bosan http://ask.fm/atifahzulkifle