Saturday, February 25, 2017

hallu blok empat



Saturday, almost 9 am, raining.

hi! blok 3 dah habis yey 

waiting for block 4 to come in one day (sebab esok dah ahad & isnin dah block baru)  block 3 was fun, exciting but tiring as well.

what can i learn from this block are jangan study last minute. tu je. jangan. takde masa. jangan bazir masa. jangan main main. jangan jadi malas. sebab blok 3 ni macam main-main gila (doakan result saya please) so i dont know what will came out as my result, pray for me pls :(

Block 3 : Blood and Immunology

blok ni belajar semua pasal darah jeee. eh tak tak, ada gak pasal antibodi dalam badan. best. tapi biasalah kan kalau ambik bidang ni memang banyak menghafal nya. tapi, when u understand something. it is even better. and what can i learn from this block; kita seriously kena belajar all this untuk sedar betapa kecik nya kita kat dunia ni.

nak jadi satu (satu tau) darah pun kompleks gila weh. banyak gila steps nak jadi SATU darah. kalau ada satu benda je (satu je?!!!) yang kacau, your red blood cell can go wrong. like seriously go wrong. so yang sihat sihat ni bersyukur lah ye. banyak badan kita ni berjasa dengan kita. banyak sangat orang lain yang ada masalah kesihtan berkaitan darah ni (bleeding disorder). ada yang lahir-lahir je mati. but somehow, it is good sebab takdelah dia sengsara dengan penyakit dia sampai besar.

mungkin Dia nak tunjukkan kekuasaan Dia melalui lahirnya orang-orang macam ni kot? wallahuallam

i got no more stories. but doakan blok empat saya! pbl tiap minggu weh huhuhu that's all. bye! ilal liqa'

this is my kolej

p/s: oh ya to those who are wondering, saya medical student unimas tahun satu (still a long way to go) wish me luck :)