Saturday, October 8, 2016

Hospital Visit

Hi assalamualaikum gais!


so based on title pun dah boleh agak what I am going to write. ok sesapa yang tengah membaca boleh pergi scroll facebook ke twitter ke or buat kerja lain hahaha

so so so so so haritu kita orang pergi hospital visit atau bahasa melayu nya melawat hospital. we were all extremely-super-extra excited for that day but then it turns out to be not-so-quite-so-so day (for me la) sebab my group macam sekejap sangat hospital visit nya :( the last group yang tinggalkan hall and the first group yang arrived hall. tapi, so far ok la cam rasa rasa dah jadi doktor gittewww

when we were doing the 'hospital visit' thingy, we went to the children's ward (JEEE) and dekat sana, we can see banyak gila budak budak yang sakit. okay, takdelah banyak gila macam tin sardin padat maksima camtu cuma ramai la. i don't know the exact number of kids there so yeah, daripada apa yang dilihat memang ramai. so kesian tau sebenarnya. cause u know, budak budak kan. kecik lagi. ada yang masih bayi :((( tapi dah sakit. tak sempat pun nak kenal erti kehidupan dah terlantar atas katil.

jadi pada semua yang dah besar masih bernafas hari ni, bersyukurlah atas nikmat yang Dia bagi ni. bukan semua dapat rasa nikmat sihat macam ni. dapat rasa indahnya hidup sihat macam ni walaupun kadang kadang banyak masalah yang kita ada. (ujian tu kan tanda Tuhan sayang :) )

and also tak dilupakan parents yang sentiasa setia menemankan anak anak yang sakit. kot kot terjaga ke, kot kot menangis nak susu ke kan. kita orang masuk je, dieorg terjaga sebab tertidur tunggu anak :') sorry pakcik makcik kami tak berniat nak ganggu tidur yang jarang jarang kali lena. semoga Allah memberi kesembuhan to your kids and semoga Allah permudahkan everything!

tapi, Alhamdulillah semua punberjalan lancar. and I did a video tapi internet lambat sangat and takleh nak upload :( I will try my best nak upload huhu sedihhhhhhhhh emmmm so that's all for this post (I guess?)

till then, people.


Ilal liqa'
Assalamualaikum!

No comments:

Post a Comment