Monday, June 29, 2015

almost

Assalamualaikum and hai people.

Well, it has been a long time since tak update blog. and finally almost a month dah dekat yonemas ni huhuhu everything just alhamdulillah. nothing bad and nothing yang macam best gila pun. biasa biasa jelah. first week nak serasikan diri dengan makanan, dengan orang sekeliling memang quite tough. biasalah kan semua benda baru so susah sikit. tapi alhamdulillah eveything just fine. class okay. lecturer semua muda muda hensem hensem cantik cantik baik baik best best. (yang hensem tu serius tak tipu) memang masuk kelas tak tidur lah kan! hahahahaha

and the best thing is datang yonemas sebab dapat naik kapal terbang huhuhuhu this is not my first time as when i was 15 days old (kot) i dah naik aeroplane bangga iolss fresh fresh keluar dah terbang ke langit. hahahahaha pastu tengok semua benda kecik kecik je kan sebab dah sampai atas langit kau pergh memang teruja bagaikan kera mendapat bunga kuikuikui


then let me introduce you to my dearest roommate. namanya panjang sangat tapi panggil mila je. nasib baik dapat roommate yang sekepala jugak, kalau tak.... tak tahulah. memang dari pagi sampai malam duduk dekat library je la kan BEST GILA DAPAT DIA NI JADI ROOMMATE hahahahaha mila jahat nakal peh hiperbola nya hahahhaha 

so this is mila and me of course lol

in conclusion everything okay je sebenarnya. cuma masa orientasi memang penat dia ya Allah tak dapat nak describe macam mana. masa pack gila. baju pakai campak, pakai campak. penuh baldi gua. sumpah tak saya tak macam ni. mak cik mak cik jangan fikir saya pemalas dan tak layak jadi menantu huhuuhhu and pernah sekali sebab stress sangat gugur air mata ku di bumi sarawak ni  kuikuikui tak gangster dah hahahaha and seniors semua acah acah garang nak mati tapi sebenarnya baik gila dah la kelako ditambah lagi pandai. cantik cantik pulak tu. yang lelaki memang hensem ah kan. tak payah sembang la pasal tu memang tak dapat dinafikan huhuhuh

satu masalah dekat sini adalah masalah komunikasi, penggunaan saya dan awak tidak lagi digunakan o em ji huhuhuhuhuhu semua dok kitak kamek je kuikuikui namun saya masih dalam masalah menggunakan perkataan tersebut jadi saya masih kekal dengan penggunaan saya awak huhuhuu tapi tu la masa tu pergi kedai nak fotostat dokumen penting. dan ketika itu, burung burung pun berkicauan lalu kami (sebab ada 5orang masa tu) pun masuk ke sebuah kedai alat tulis. kiteorang suruh fotostat berapa page je. tapi nak suruh dia faham apa kiteorang cakap tu ya Allah susah gila. last last dieorang gelak sebab tak faham kiteorg cakap apa. susah kan kan kan kan kan kan kan. terasa diri terhina sekejap uhuks. tapi last last faham jugak, pastu dieorang potostat pastu kiteorang pun balik 

sapa tengah happy ayuh high five!!

okay nak cerita pasal bilik. katil sebenarnya double decker so basically patutnya ada 4 orang sebilik tapi alhamdulillah saya dan Mila berdua saja huhuhuhu ramai ramai serabut la kan nak study pe semua. pastu nak kongsi kongsi loker lagi. serius ah memang cari tiket kapal terbang balik terus. lampu study pun cerah je best betul. kerusi disediakan alhamdulillah (tak dapat bayang macam mana nak kena beli kerusi kalau tak ada huhuuhu) memang selesa la yang pasti. cuma kadang kadang tahap kepanasan di sarawak tak dapat saya kawal, maka berpeluhlah kami berdua di dalam bilik serba indah ni.

pasal makanan, sedap je sebenarnya. cuma perut ini tak mampu menyesuaikan diri dengan makanan dekat sini. tapi sekarang dah boleh dah. banyak jugak la nasi yang dikebas (nasib baik dia kira seringgit jugak )huhuhuhu first week tu memang lepas makan je nak ke tandas. tak mampu ku nak bertahan. rindu betul dengan masakan umi haih. and makanan not so mahal biasa biasa je. kl lagi mahal kot hahahaaha. air pun okay je alhamdulillah. semua ada je sini. sama macam duduk kl atau ipoh jugak. cuma satu je tak ada






























budu. =( LOL



okay i got no more to talk. banyak sebenarnya. tapi let this be the first part. well, last but not least ........... pengalaman yang baru ni sangat sangat best dan kadang kadang memang mencabar iman dan kesabaran. biasalah tu kan dalam hidup kita mesti ada Dia selitkan sedikit kepayahan. maka, bersyukurlah dengan kesusahan yang sedikit tu. okay? CHEER UP! don't be so sad sebab jauh ke apa dengan family sebab ada hikmah di sebalik semua benda tu. so keep smiling and be a better person!

muka macam pondan hahahahahaahhahahaha

oh ya, Salam Ramadan dari saya! 
(dari bumi kenyalang) bye

ilal liqa'

No comments:

Post a Comment