Saturday, April 25, 2015

Baju dan Perempuan

Hello and assalamualaikum. Good evening gois!

saya persembahkan bilik saya

Well perempuan dan baju (yang cantik) memang tak dapat dipisahkan bagai isi dan kuku, bagai gigi dan gusi dan juga bagaikan sam dan aida ops hahahahha (tahniah Sam Bunkface dah nikahhhhhhhh) sapa nak tengok gambar Sam kahwin tekan sini

Tadi sebenarnya saya baru je tengok video dari Shazreen Fadzlynda titled Primadona Girl huhuhu memang kelakar la kan sebab macam kena sangat dengan diri sendiri hahahaha like exactly betul gilaaaa

well sebagai perempuan kan kita kena jaga imej dan gaya sebab nak upload gambar dekat instgaram ye dok hahaha ok tak tak. jaga imej gaya dan aurat tu kan tuntutan Islam kepada muslimat (so cover elok elok ok girls) ok berbalik pada video ni serius baju berlambak gila like too much sampai tak muat almari nak letak but still bila nak keluar "ALAMAK TAK ADA BAJU NAK PAKAI!!!!!!!!"

setuju tak? sapa tak setuju pendek umur :P


"Umiiiii kakak tak ada baju nak pakai ni! Macam manaaaaa"

Lepas tu bila jumpa baju (yang cantik dan selesa dan menutup aurat), masalah lain pulak timbul, Tak ada tudung yang matching la. Tak ada seluar la. Tak ada kain la. Tak ada shawl la apa la. Lepas tu bila masalah selesai, kasut pulak tak kenaaaa! Ya Allah dugaan apakah ini sob sob sob

Pastu tangan di bahu mata ke atas "Girls Problemmmm"
Pastu pening pening lalat.
Last last.
Ambik blaus pakai seluar hitam gua bantai tudung prep hitam sekolah je.

Ni nak share. Pernah sekali masa tu nak keluar jenjalan je pun, pastu terduduk depan almari almost 15 minutes!! Sebab pikir nak pakai baju apa =,=
"Baju ni warna terang sangat"
"Yang ni jarang pulak"
"Yang ni senangkan kerja mak cik cleaner"
"Baju ni corak tak cantik"
"Ala baju ni tak ada tudung matching la pulak" and bla bla bla serius ni gua tak tipu lu.

Perempuan.
Pelik.
Tapi telanlah kepelikannya.

Ye la karang pakai tak cantik, tak cantik pulak feed instagram kan (okay please jangan bash saya)

Okay la macam merepek je post ni huhuhu. Ni bawah ni video yang tadi yang gua mention tu kan. Selamat menonton! Okay have a nice day people.



Ilal liqa'
Assalamualaikum!

1 comment:

  1. This is really true about girl! Selalu pikir nak bergaya, tapi itu tak cukup, ini tak kena hahaha. Macam-macam..

    ReplyDelete