Friday, May 30, 2014

Legoland Malaysia Resort

Salam and Hello Fellas! Yeay, it is holiday. Since in school, i was so excited when umi tell me that my family and I would go to the Legoland situated in Johor. Sumpah best gila tak tipu. You guys should go because it is too fun. Okay let's start with the story. Dekat sini ada 3 jenis tiket iaitu: 

1) Legoland Theme Park 
2) Legoland Water Park
3) Legoland Theme Park and Water Park

So, we choose the third one. Quite expensive. Kalau tak salah adult, RM175. For children RM140. For further information, click here. So, satu family ada 7 orang. And it cost 1000+ hanya untuk tiket. Bapaklah mahal tiket dia, tapi seriously tak rugi. 

This is the entrance. So kalau nak tangkap gambar don't worry because ada photographer yang akan tolong korang. Kalau nak printkan gambar sekali pun boleh. We're waiting for umi while umi tengah beli tiket-s

Antara salah satu lego yang ada.

Brother.

Okay this is Legoland's Hotel. So big so nice so beautiful. We didn't choose to stay because ianya akan menambahkan lagi jumlah perbelanjaan. HAHAHA 

This is ............................ tak tahu apa. Tapi seriously the best. 80% basah. Dah lah I wore jeans, so memang lambat lah nak kering. Sempat lagi selfie satu family. 

This is the best. Semua ni is made of lego. It is superb cool. Ada yang bergerak. Ada bunyi sekali, Ada air ada kapal terbang ada macam macam. Totally the best! Rindunyaaaa

Okay ini something like Taming Sari in Melaka. Dua dua dah naik, and macam sama lah jugak. Best sangat. You can see the whole Legoland.

Sunburn sunburn sunburn

This is my big brother. Ini best jugak. Best gila. Because you have "bom air" and you can "bom" others. *gelak jahat*

This is only for kids. 6-12 years old. It show the kids how to drive. Dekat sini sama je macam jalan raya ada traffic lights ada papan tanda. Just like the real road. So fun. Tapi, we wait almost 15 minutes tahu tak. Main 5 minit je. 

This is my siblings. eh annoying siblings. Dia orang sembang best gila main air dekat Water Park dia. I can't join sebab tak ada baju yang sesuai. Ohh ya, dekat sini kalau nak mandi kena pakai swimming suit or jersi sahaja. Others can't. IDK why but that's the rule.

The Big Family and I'm not there sob sob masa ni takde pulak photographer yang lalu lalang. Entahlah sibuk tangkap gambar orang lain kot.

Okay tengok belakang tengok belakang!!!!!!!! Perfect time. This is the Water Park. Best gila, sedih tak dapat nak join.

My mum, lil brothers.

This is the toilet. Cantik gila kateko. Comel kan. Even the mirror pun made of lego. So cute so refreshing. Lampu dekat dalam tandas warna oren something. Ini tandas dalam Theme Park. Kalau dalam Water Park, siap ada lagu lagi. So cute. 

The five of us. Ni best gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Naik turun naik turun. Surely muntah lepas turun.

One of the lego'ssssssss Ini dekat tempat yang diberi nama Kingdom if I'm not mistaken.

Ini kalau tak salah Boating School. 

Albert Einsteins (((betul ke eje?))) It's too big. 

The Kingdom.

OMG thi is the rollercoaster. Semua roolercoaster yang ada semua dah naik. Best gila 

LOL okay yang ini ada bunyi sekali something like " ting ting ting " show that macam this thing tengah buat kerja or something haha

The biggest ever had. Cool!

The Train. This is for the kids. Tapi tak boleh naik without parents.

Boating School II

There is so much picture that I can't show. So the conclusion is, Legoland Malaysia Resort is the best. Eventhough mahal but it is the best. Tak rugi untuk masuk. Kalau dibandingkan dengan Genting Highlands, mungkin Genting Hinglands jatuh anak tangga kedua. 

So for more tips :-
1. Jangan lupa bawa beg sandang, bawa makanan and air. Sebab pamas gila tak ada bumbung.
2. Bawa swimming siut atau pakai jersi kalau nak ambik Water Park.
3. Bawa payung atau baju hujan Thanks to Allah haritu petang baru hujan.
4. Datang awal sebab rugi datang lewat. Kalau boleh pukul 11 tu dah masuk dah.
5. Seelok-eloknya pergi dengan orang orang yang dewasa bukan dengan kids yang umur 6 tahun ke bawah. Susah for mums to handle your kids. 

So that's all I think. Happy Holiday. Sorry for Grammar mistakes. Have a nice day. Assalamualaikum!

3 comments:

  1. Salam ukhwah..akk bls kunjunganafifah...xpenah pergi lg..belum berpeluang lg .bertuahnya adik :) ..

    ReplyDelete
  2. bestnya pegi legoland.. suka tgk hotel legoland tu, nmpk unik. tpi harga comfirm mahal

    ReplyDelete