Thursday, December 19, 2013

Judging

Asslamualaikum and hai readers yang comel.

Saya rasa dah cukup lama saya tak update dengan bahan bahan yang berilmiah di sini lagi lagi bila dah delete semua post. banyak ilmu ilmu yang dah saya buang. I just don't know why I did that. saja suka sebenarnya.

Di malam yang hening lagi sejuk beku ni I just wanna give my opinion based on what did I saw on twitter a few hours ago. Semasa saya sedang enak menonton Pencetus Ummahdi Astro tadi, tetiba ada non-muslim yang turut datang ke situ untuk menonton PU tadi. I just make it short tau. Then I saw a tweet, the person kata "non-muslim pun tengok Pencetus Ummah apatah lagi kita orang Islam" ni bukan ayat yang asli, saya just buat ayat sendiri tapi isi dia lebih kuranglah.

Okay, apa yang cuba saya sampaikan di sini, jangan cepat judge orang. Saya rasa nak marah jugak tadi bila dia cakap macam tu. Pu tu hanya untuk yang ada Astro. Yang Islam tapi tak ada astro apa yang dia boleh buat?

 I don't know lah kalau boleh tonton online, tapi rasanya tak ada.  I just don't know why tapi tetiba rasa nak marah. Tak perlu kot nak banding bandingkan orang yang tengok dan yang tak tengok. Belum tentu orang yang tengok like me dapat apa yang cuba disampaikan.

Entah entah yang tak menonton rancangan rancangan agama macam ni lebih baik dari kita yang tengok tapi sibuk tweet sana sini semata mata nak nampak up to date. Last last apa pun tak dapat. Yang dapat cuma penambaha  re tweet dan favourite.

Btw, jom kita undi PU Fakhrulkerana beliau dapat bottom three. Sedihnya, minggu lepas pun macam tu jugak. Saya minat PU Yeop sangat sangat. Hidup orang Perak, haha.

Jadi, jom sama sama kita ubah diir cuba dalami balik apa yang dah kita buat. Yang baik teruskan, yang sebaliknya cuba ubah. Just be a better person. Jadikan diri kita lebih baik dari yang ssemalam.

By the way, ini hanya pandangan saya sendiri, yang baik dari Allah yang buruk daripada Allah namun disandarkan atas diri saya sendiri. Just drop your comment. Yang salah harap dibetulkan semula. Bye, assalamualaikum. have a nice day





No comments:

Post a Comment